TMS zet samen met andere bedrijven een unieke samenwerking op met scholen

22 april 2015

In Tienen zetten we samen met andere bedrijven een unieke samenwerking op met de scholen. Werkplekleren is voor TMS een belangrijk leer/werk-project. In onderstaand interview legt Walter Slootmans, onze HR-manager uit, dat we al sinds 2013 samen zitten met verschillende partijen i.v.m. nieuwe trainingsmodules. Ook dat is: Niets aan het toeval overlaten!

Bron: www.hln.be

In de VIA School voor Wetenschap en Technologie werd een infolunch georganiseerd met de Tiense bedrijfswereld. De grootste bedrijven uit de regio namen hieraan deel: Affilips, Beneo, Bosch, Citrique Belge, SES Vanderhave, Sylvania, Tiense Suikerraffinaderij en TMS.
“Met dit project willen we de toekomstige samenwerking tussen school en bedrijfswereld verbeteren”, zegt directeur Tom Sevenants.

Volgens directeur Sevenants is het elk jaar een moeilijke zoektocht om voor alle leerlingen van het zesde jaar een stageplaats te vinden. “En binnenkort verlangt de overheid dat ook de leerlingen van het vijfde jaar stage volgen, dus dan hebben we echt nood aan meer samenwerking met de bedrijven in Tienen.” En dan is er nog een bijkomende uitdaging op komst, want vanuit de overheid wordt de focus in de toekomst op het zogenaamde werkplekleren gelegd. “Dat gaat nog verder dan stage volgen”, beseft directeur Sevenants. “Dan worden er zowel theoretische als praktische lessen gegeven binnen het bedrijf zelf.”

De bedrijven TMS en Tiense Suikerraffinaderij zijn alvast bereid mee te gaan in het verhaal van werkplekleren. “Het is onze ambitie een gestructureerd kader van werkplekleren en stages te voorzien en toonaangevend te zijn inzake praktijkgerichte beroepsopleiding in de regio”, zegt HR manager bij TMS, Walter Slootmans. “Samen met Tiense Suiker, VIA S We Te en de VDAB zitten we al sinds 2013 rond de tafel. Bedoeling is om volgend schooljaar van start te gaan met een eerste trainingsmodule. Op termijn willen we trainingen aanbieden voor techniciens, onderhoudsmechaniciens en constructriemedewerkers, waarbij praktijksituaties in een reële arbeidsomgeving aangeleerd worden.” Die trainingen zouden plaatsvinden in een nieuw trainingscenter ‘T Experience Center’, dat Tiense Suiker op haar site wil bouwen. Dat center zal zowel een theoretisch klaslokaal als een praktijkruimte bevatten. “Over het center moeten binnenkort nog een aantal strategische beslissingen genomen worden”, vult Koen Prosmans van Tiense Suiker aan. “Later volgt er meer informatie.” (VDT)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.