TMS verhuist machines bij RPC Packaging Gent

13 november 2012
-3+1+1 = 2×3 + 2×2: het lijkt wel een beetje op een algebra formule. Echter gaat het om het aantal machines die TMS Industrial Services zal verhuizen bij de klant RPC Packaging Gent.
RPC Packaging Gent behoort tot de bedrijven die in de jaren 60 aan de wieg stonden van de blaasextrusietechnologie. Tegenwoordig speelt RPC Gent nog steeds een toonaangevende rol in dit segment van de verpakkingsindustrie. Een indrukwekkend gamma van zowel klantgebonden als generische flessen. Dit zowel voor grote als kleine klanten in de (agro)chemische- , smeermiddelen-, levensmiddelen-  en onderhoudsproducten industrie, farmacie en cosmetica. Er is een machinepark van 32 extrusieblaasmachines voor het produceren van flessen, bidons en containers van 100 ml tot 20 l.
RPC Gent doet een recente investering in het aankopen van nieuwe machines. Eén nieuwe machine zal de dubbele capiciteit van de drie oude machines bewerkstelligen. Voor een tweede machine, die reeds wat uren op zijn teller heeft staan, moeten de twee machines KEB33 en KEB34 verhuizen naar een andere hal en terug operationeel gemaakt worden in een closed-loop -systeem. De beide machines worden in twee weken verplaatst met inbegrip van elektrische borden, stapelaars en transportbandjes. Nieuwe pijpleidingen, water, ijslucht, perslucht, alsook een nieuw werkbordes van 16 m² worden uitgedokterd door het RPC-team en uitgevoerd door TMS Industrial Services.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.