Ventielenwerkplaats Zwijndrecht: succesvolle bedrijfshercertificatie!

9 september 2014

TMS is geautoriseerd om veiligheidskleppen op stoomtoestellen zelf  te testen zonder tussenkomst van een Notified Body (Ministerieel Besluit, afwijking V.4.064 van 25/05/1992).

Volgens het ministerieel besluit afwijking V.4.064 van 25/05/1992), heeft Vinçotte een positief advies gegeven aan TMS Industrial Services. Deze erkenning kan alleen worden verkregen als het bedrijf een hoge kwaliteitsborging kan voorleggen.
In opdracht van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg heeft Vinçotte, een Belgische geaccrediteerde inspectie- en certificatie-instelling, de ventielenwerkplaats te Zwijndrecht gecontroleerd als gespecialiseerde dienst voor het afstellen van veiligheidskleppen voor het gebruik op stoomtoestellen. In de praktijk betekent dit dat TMS Industrial Services geen beroep meer moet doen op een erkend organisme voor een inspectie op veiligheidskleppen, gebruikt op stoomtoestellen. TMS kon deze erkenning slechts bekomen, omdat ons bedrijf een zo hoge kwaliteitsborging kan voorleggen dat een officieel erkend organisme niet meer noodzakelijk is voor de boven vernoemde toepassing. TMS heeft als erkenningsnummer TWW 636 gekregen.

De auditor wist ons te vertellen dat TMS één van de weinige bedrijven is met zo’n gespecialiseerde testinstallatie. Dit komt doordat wij in het bezit zijn van de nieuwste types testbanken, op zowel lucht- (210 bar) als waterdruk (390 bar). De banken testen veiligheidskleppen, regelkleppen, afsluiters en ademkleppen en zorgen voor een uiterst precieze uitlezing in grafieken. Voor het wettelijk verplichte testen en keuren van appendages en veiligheidstoestellen hoeft u bij TMS wederom: Niets aan het toeval over te laten!


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.