TMS werkt aan ‘Big Mac’

14 mei 2013

Dit dampvernietigingssysteem, ook wel door zijn vorm de ‘Big Mac’ genoemd, wordt door onze medewerkers voor onze klant ATM geproduceerd. 

Met dit systeem kunnen schepen in de toekomst ontgassen. Met behulp van een ventilator worden gassen aan het schip onttrokken en middels een flinke leiding, voorzien van een tal van beveiligingen, verbrand in de naverbrander. De ‘Big Mac’ is een onderdeel van dit systeem en dient uiteindelijk als één van de vlamdovers. Het grindbed dat in de ‘Big Mac’ zit, voorkomt dat de vlam van de naverbrander overslaat naar het schip en andersom.
 
De caps, 5 meter uit 35 mm plaat, werden geproduceerd in Duitsland. In Moerdijk werden de poten, pijpstukken en tussenring vervaardigd en wordt nu de samenbouw gerealiseerd. Gezien de doorlooptijd van vier weken verloopt het gehele project volgens een strakke planning. In week 23 zal het geheel getransporteerd worden naar ATM. 
 
Met een gewicht van ongeveer 60 ton is dit één van de grotere werkstukken die er de laatste jaren in TMS Moerdijk vervaardigd is.
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.