TMS voorziet LyondellBasell van stoom in een rap tempo

11 december 2014

Door een stoomlekkage bij Shell Moerdijk werd LyondellBasell genoodzaakt om de fabrieken zelf te voorzien van stoom. TMS Industrial Services werd gevraagd om twee stoomketels te plaatsen en de ketels te voorzien van het leidingwerk.

Het gehele project werd in een razendsnel tempo uitgevoerd. Vrijdag werd er gestart aan het project, zaterdagavond kon de eerst stoomketel al geplaatst worden en dinsdagavond de tweede stoomketel. In samenwerking met leverancier Strik werd er ruim 600 meter aan leidingwerk gemonteerd en ruim 400 meter aan leidingwerk geprefabriceerd in Moerdijk. Het project werd geheel veilig uitgevoerd en in een zeer vlot tempo. En dat inclusief alle kwaliteitskeuringen die daarbij horen. De klant LyondellBasell was dan ook uiterst tevreden over het gehele verloop. Het werk werd als team uitgevoerd met LyondellBasell en TMS, waarin de taken goed werden verdeeld en de communicatielijnen kort waren. Door een goede samenwerking waren we in staat om van 16 dagen zonder stoom de plant weer te voorzien van stoom, waardoor de plant weer kon opstarten.

De uitvoering van dit project verreiste veel flexibiliteit en knowhow van medewerkers. TMS Industrial Services laat hiermee zien snel te kunnen schakelen en bereidwillig te zijn om de klant zo snel mogelijk te helpen. Dit onderstreept wederom dat we: Niets aan het toeval overlaten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.