TMS Terneuzen succesvol door de EN 1090 opvolgingsaudit

9 december 2014

TMS Terneuzen haalde reeds in oktober 2013 het FPC (Fabrication Production Control) certificaat op basis van EN 1090 bij het geaccrediteerd organisme KIWA.  TMS Terneuzen had de eer om de eerste EN 1090 opvolgingsaudit van alle KIWA-klanten te mogen meemaken.  

Vanaf juli 2014 dienen alle ondernemingen die onderdelen bewerken van een dragende staalconstructie te beschikken over een FPC (Fabrication Production Control) certificaat op basis van EN 1090. Voor basismaterialen in staal en aluminium is de CE-markering al langer verplicht. Vanaf juli 2014 zijn nu ook de metalen componenten aan de beurt. Het gaat om componenten die in de bouw gebruikt worden als draagstructuur, zoals bijvoorbeeld metalen spanten voor dakconstructies, alle mogelijke profielen en beplatingen. De CE-verplichting is een onderdeel van de nieuwe Europese bouwproductenverordening 305/2011. De concrete voorwaarden waaraan fabrikanten moeten voldoen om de CE-markering aan te mogen brengen, zijn terug te vinden in de geharmoniseerde norm EN 1090, die enkele jaren geleden gepubliceerd werd. TMS heeft een fabrieksproductiebeheersysteem (FPC) opgezet die moet garanderen dat de processen onder controle zijn.  Wat inhoudt dat TMS vanaf juli 2014 onderdelen onder CE markering en DoP mag bewerken voor dragende staalconstructies.

Zie hier het behaalde certificaat

Tijdens de opvolgingsaudit zijn er geen kritische tekortkomingen vastgesteld en werden de verbeteringen van het FPC systeem vastgesteld. TMS Industrial Services streeft naar het leveren van de optimale kwaliteit.  Het behalen van dit certificaat ligt in lijn met deze doelstelling en laat wederom zie dat we: Niets aan het toeval overlaten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.