TMS Tienen, TMS Gent en TMS Moerdijk hebben EN 1090 certificaat ontvangen

7 oktober 2014

TMS Terneuzen haalde vorig jaar reeds het FPC (Fabrication Production Control) certificaat op basis van EN 1090. Nu hebben TMS Tienen, TMS Gent en TMS Moerdijk ook dit EN 1090 certificaat ontvangen. Alle (constructie)werkplaatsen van TMS Industrial Services mogen vanaf 1 juli 2014 onderdelen bewerken en uitleveren onder CE en DoP voor dragende staalconstructies.

Vanaf 1 juli 2014 dienen alle ondernemingen die onderdelen bewerken van een dragende staalconstructie, te beschikken over een FPC (Fabrication Production Control) certificaat op basis van EN 1090.  Het gaat om componenten die in de bouw gebruikt worden als draagstructuur, zoals bijvoorbeeld metalen spanten voor dakconstructies, bordessen en alle mogelijke profielen en beplatingen. De CE-verplichting is een onderdeel van de nieuwe Europese bouwproductenverordening 305/2011. De concrete voorwaarden waaraan fabrikanten moeten voldoen om de CE-markering aan te mogen brengen, zijn terug te vinden in de geharmoniseerde norm EN 1090, die enkele jaren geleden gepubliceerd werd.  TMS heeft een fabrieksproductiebeheersysteem (FPC) opgezet die moet garanderen dat de processen onder controle zijn.

TMS Industrial Services streeft naar het leveren van de optimale kwaliteit. Het behalen van dit certificaat ligt in lijn met deze doelstelling. TMS zorgt er wederom voor dat er Niets aan het toeval wordt overgelaten!

Zie hier de behaalde certificaten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.