TMS doet onderhoud aan transfer 4

7 mei 2013

Voor onze klant Arcelor Mittal, de grootste producent van staal ter wereld, werd er onderhoud gepleegd aan de transfer 4. Door dit project in zes dagen uit te voeren, bewijst TMS zulke grote werken aan te kunnen.

Onder andere aan de transfer 4 van de warmwals werden er onderhoudswerkzaamheden verricht. Deze transfer wordt gebruikt om stalen slabben van enkele tientallen tonnen van de ene hal naar de andere te rijden. Zo kunnen deze klaar worden gezet om in de oven geplaatst te worden om nadien gewalst te worden. Het onderdeel dat TMS heeft gelast, bestaat uit een bovenplaat van 80mm dik en verstevigingsribben van 100mm dik en weegt een kleine 40 ton. De meeste bestaande lassen waren hiervan gescheurd. Deze werden eerst weg gegutst en opnieuw opgelast door onze medewerkers. Alles bij elkaar ging het ongeveer om 30m las en 300kg lasdraad.

Door hier dag en nacht aan te werken met een gemotiveerde ploeg, waren er slechts zes dagen nodig om het werk uit te voeren. Uiteraard was dit ook mede dankzij de vlotte samenwerking met de mensen van Arcelor Mittal.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.