TMS voert groot piping project uit voor ViskoTeepak

12 juni 2015

Medewerkers van TMS hebben een groot piping project uitgevoerd in de fabriek van ViskoTeepak te Lommel voor het uitbreiden van een productielijn. 

In de fabriek van ViskoTeepak worden meer dan tweeduizend verschillende types darmen geproduceerd voor de vleesverwerkende industrie. Voor het uitbreiden van de productie, moest er nieuw leidingwerk aangelegd worden. TMS Industrial Services heeft deze volledig nieuwe piping geïnstalleerd. Hierdoor hebben onze medewerkers o.a. te maken gehad met: process, utility piping, instrumenten perslucht, beademingsperslucht en afvoeren. Er werd gewerkt met verschillende soorten materialen: koolstof, gegalvaniseerd -en roestvast staal, Teflon lined, PP, PVC, Hastelloy, PVFD leidingen die zowel gelast, geschroefd als gelijmd werden. Ook de mediums waren uiteenlopend: o.a. perslucht (adem en instrumenten), water (koud, warm, zacht), chemische producten, stoom en condensaat. Voor een stoomcircuit werd een volledig lasdossier gemaakt waarin alle wettelijke keuringen staan die van toepassing zijn. Er werden ook appendages, afsluiters en enkele pompen geleverd door TMS. In totaal ging het om meer dan 600 appendages, welke allemaal voorzien werden van een tag nummer zodat ze op de juiste plaats ingebouwd konden worden.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden op Visko Teepak zorgden onze medewerkers van TMS ervoor dat we: Niets aan het toeval overlaten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.