TMS Terneuzen heeft EN 1090 certificaat

29 november 2013

TMS Terneuzen haalt het FPC (Fabrication Production Control) certificaat op basis van EN 1090, wat inhoudt dat TMS vanaf juli 2014 onderdelen mag bewerken voor dragende staalconstructies. 

Vanaf juli 2014 dienen alle ondernemingen die onderdelen bewerken van een dragende staalconstructie te beschikken over een FPC (Fabrication Production Control) certificaat op basis van EN 1090. Voor basismaterialen in staal en aluminium is de CE-markering al langer verplicht. Vanaf juli 2014 zijn nu ook de metalen componenten aan de beurt. Het gaat om componenten die in de bouw gebruikt worden als draagstructuur, zoals bijvoorbeeld metalen spanten voor dakconstructies, alle mogelijke profielen en beplatingen, maar ook bouwelementen zoals trappen en leuningen. De CE-verplichting is een onderdeel van de nieuwe Europese bouwproductenverordening 305/2011. De concrete voorwaarden waaraan fabrikanten moeten voldoen om de CE-markering aan te mogen brengen, zijn terug te vinden in de geharmoniseerde norm EN 1090, die enkele jaren geleden gepubliceerd werd. TMS heeft een fabrieksproductiebeheersysteem (FPC) opgezet die moet garanderen dat de processen onder controle zijn.

TMS Industrial Services streeft naar het leveren van de optimale kwaliteit. Het behalen van dit certificaat ligt in lijn met deze doelstelling. Zie hier het behaalde certificaat

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.