Het eerste officiële ISO 3834 certificaat voor TMS

12 december 2013

Op 22 november jl. werd het eerste officiële ISO 3834 certificaat aan TMS uitgereikt waarbij AIB-Vinçotte International optrad als auditor voor het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek).

De ISO 3834 is een autonome internationaal erkende norm in verband met het kwaliteitsmanagement van lasprocessen. De ISO 3834 kan zowel aangewend worden om aan een klant of een derde partij aan te tonen dat bij het vervaardigen van de gelaste producten een gepast kwaliteitsniveau in acht werd genomen, alsook als een heel nuttig hulpmiddel ter aanvulling van de eisen van de ISO 9001 voor “speciale processen”.

Met het toevoegen van dit nieuwe product komt AIB-Vinçotte International tegemoet aan de toenemende trend uit de normalisatiewereld, alsook aan de vraag uit de constructiesector, om niet enkel de traditionele keuringen op de (eind)producten aan te bieden maar ook in een onafhankelijke certificatie van het kwaliteitsmanagement van de constructeur te voorzien. De constructeur kan hierbij kiezen uit 3 kwaliteitsniveaus: uitgebreide kwaliteitseisen, standaardkwaliteitseisen of elementaire kwaliteitseisen volgens de respectievelijke delen 2, 3 of 4 van de ISO 3834.

Met het behalen van zijn officiële aanstelling als participating assessment body (PAB) voor het Nederlandse Instituut voor Lastechniek (ANBCC) kan AIB-Vinçotte International nu in België audits uitvoeren die leiden tot een ISO 3834 certificatie volgens het IIW systeem (International Institute of Welding).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.