Nieuwe marktleider mechanisch onderhoud

10 juni 2011

Het Nederlandse Troost Mechanical Services B.V. (TMS) koopt ISS Industrial Services N.V. van de ISS Groep, een multinationale leider in facilitaire dienstverlening. ISS Industrial Services is actief in mechanisch onderhoud, piping, pompen- en kleppenrevisie, e.d. voor grote industriële klanten, zoals BASF, Total, Bosch, Tiense Suiker en vele anderen. De omzet in 2010 bedroeg ongeveer 40 miljoen €, 10% van de omzet van ISS in België.

De nieuwe groep zal haar klanten bedienen vanuit zes vestigingen: Terneuzen, Middelburg, Moerdijk, Antwerpen, Gent en Tienen. Het management en alle medewerkers van ISS Industrial Services blijven op post en garanderen de continuïteit van de activiteiten voor onze klanten.

TMS heeft de ambitie om zowel in België als in Nederland verder te bouwen aan het succesverhaal en haar positie als marktleider te verstevigen. Door het samengaan van TMS en ISS Industrial Services ontstaat een nieuwe marktleider in mechanisch onderhoud in de regio Zuid-Nederland en Vlaanderen.

Deze verkoop kadert in het strategisch plan van ISS België om nauwer te focussen op geïntegreerde facilitaire dienstverlening. Kris Cloots, Country Manager ISS België: “Wij willen de bevoorrechte partner zijn van bedrijven en organisaties die hun facilitaire diensten op een strategische manier willen uitbesteden. De activiteiten van ISS Industrial Services lenen zich hier minder toe, omdat het gaat om zeer gespecialiseerde dienstverlening aan een gespecialiseerd segment van de markt. Daarom hebben we besloten om deze stap te zetten.”

Om deze overname succesvol af te ronden, werd een kapitaalsverhoging doorgevoerd binnen TMS door het management en Friesland Bank Investments B.V.

De nieuwe combinatie zal onder de vlag TMS varen. Met ongeveer 1000 gespecialiseerde technische medewerkers wordt het bedrijf uitgesproken marktleider in het domein van mechanisch onderhoud. De huidige General Manager van ISS Industrial Services, Walter Kestens, vervoegt het directiecomité van TMS, en zal de Belgische dochter TMS Industrial Services (nieuwe naam van ISS Industrial Services NV) onder zijn leiding krijgen

Persinfo:

Voor ISS:    Kris Cloots, Country Manager, Tel +3222636605
Voor TMS:   Walter Kestens, General Manager, Tel. +3216808983

www.iss.be
www.tmsbe.com
www.frieslandbankinvestments.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.