EN 1090: Geslaagde audit, alweer!

5 januari 2018

TMS Tienen haalde reeds in 2014 het EN 1090 bedrijfscertificaat.   Nu heeft TMS Tienen de EN 1090 opvolgingsaudit met onderscheiding doorstaan.   De externe audit heeft geen enkele non-conformiteit opgeleverd.

Vanaf 1 juli 2014 dienen alle ondernemingen die onderdelen bewerken van een dragende staalconstructie, te beschikken over een FPC (Fabrication Production Control) certificaat op basis van EN 1090.   Het gaat om componenten die in de bouw gebruikt worden als draagstructuur, zoals bijvoorbeeld metalen spanten voor dakconstructies, bordessen, alle mogelijke profielen en beplatingen, enz… De CE-verplichting is een onderdeel van de Europese bouwproductenverordening 305/2011. De concrete voorwaarden waaraan fabrikanten moeten voldoen om de CE-markering aan te mogen brengen, zijn terug te vinden in de geharmoniseerde norm EN 1090, die enkele jaren geleden gepubliceerd werd.

Tijdens de audit heeft de auditor het kwaliteitssysteem inclusief uitbesteding onder de loep genomen.    Het volledige proces van aanvraag tot en met aflevering is, tot volle tevredenheid van de auditor, geborgd.

TMS Industrial Services streeft naar het leveren van de optimale kwaliteit. Het behalen van dit certificaat ligt in lijn met deze doelstelling. TMS toont hiermee wederom aan dat we: Niets aan het toeval overlaten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.