PipeTech Academy bestaat 10 jaar!

23 oktober 2018

Tien jaar geleden is de PipeTech Academy opgericht. In België was pijpfitten toen een knelpuntberoep. Om aan de vraag van de arbeidsmarkt tegemoet te komen sloegen innovatieve bedrijven uit de contracting en maintenance (waaronder TMS Industrial Services) de metaal sectorfondsen en VDAB de handen in elkaar, en PipeTech Academy werd opgericht. In 2018, 10 jaar na de oprichting is PipeTech Academy uniek in vlaanderen en het expertisecentrum voor pijpfitters, flensmonteurs en monteurs industriële installaties.

Tegenwoordig heeft de Academy een capaciteit tot 40 cursisten/dag, en dat is zeker nodig! Op jaarbasis worden er in Vlaanderen ongeveer 160 vaste vacatures aangemeld bij VDAB. Om de instroom in de sector nog te verhogen en ook extra tijdswinst te boeken, werd er in 2011 PipeTech Alliance opgericht, in de schoot van de Academy, om -18 jarigen tijdens de schooluren kennis te laten maken met het beroep van pijpfitter en op te leiden dankzij een speciaal ontwikkeld lespakket.

In de afgelopen 10 jaar zijn van de 525 cursisten, 90% uitgestroomd naar werk in de sector en meer dan 1300 werknemers behaalden hun certificaat flensmonteur IS-010 of volgden een opleiding op maat bij PipeTech Academy.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.