Op stap met de kwaliteitsdienst !

14 november 2016

Als we een project of bij een nieuwe klant starten, dan is de eerst vraag “wat er afgesproken is met de klant ?”  Moeilijker is het om te bepalen wat de klantenverwachtingen zijn.  Dit wordt opgelost door het opstellen van een kwaliteitsplan door middel van het overlopen van de verschillende normen, wetgeving en specificaties.

Het kwaliteitsplan wordt als leidraad genomen, voor de verdere aanpak van het project. Onze ervaring is dat de klant nog het meest apprecieert dat er open over kwaliteitsproblematieken wordt gecommuniceerd.   In het kwaliteitsplan bepalen we “Wat gaan we wel doen en wat gaan we niet doen”.  Bovendien bekijken we wat de mogelijke gevolgen  zijn én wat is acceptabel voor beide partijen en andere belanghebbenden. 

Uiteraard wordt de uitvoering bij de klant conform het kwaliteitsplan gecontroleerd.   We gaan dan op stap bij de prefabricatie/uitvoeringslocatie !

Natuurlijk is het eerste punt om de lokale veiligheidsregels te controleren, voordat je de site betreedt.   In onze koffer hebben wij steeds ons “battle-uniform” bij en is het tijd om ons om te kleden met de nodige Persoonlijke Beschermingsmiddelen.  On-site wordt de uitvoering van het kwaliteitsplan geïnspecteerd.  Eerst wordt visueel bekeken (volgens de ISO 5817) of de uitvoering aan de eisen voldoet.  Omdat je niet alleen werkt om tot een goed resultaat te komen, is het van vitaal belang dat er als team gewerkt wordt.   Moesten er dan toch afwijkingen vastgesteld worden, dan gaan we dit corrigeren.

Gelijklopend wordt het kwaliteitsdossier gecontroleerd of alle nodige elementen aanwezig zijn. 

Wanneer het bezoek wordt afgesloten, dan worden de positieve punten benadrukt.  Met een kwinkslag worden de verbeterpunten besproken en de verdere opvolging verzekerd.

We gaan steeds voor een topproduct en wij zijn er fier op ! 

Niets aan het toeval overlaten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.