INEOS beloont TMS medewerkers voor positief veiligheidsgedrag

18 april 2013

André Michielsen en Henk van der Wiel zijn beloond door INEOS voor hun positieve bijdrage aangaande veiligheid. Tijdens hun werkzaamheden (oliewissel) in barre winterse omstandigheden, zijn deze twee medewerkers van TMS Terneuzen door INEOS geobserveerd.

“Er kwam een medewerker van INEOS op ons af, die zei dat we een bon kregen. In eerste instantie schrokken we een beetje en dachten aan een bekeuring. De medewerker van INEOS gaf aan dat Henk en ik onze namen mochten invullen op een formulier, waarbij we aan het eind van de rit kans maken op een mooie prijs”, aldus André Michielsen. 

De medewerker van INEOS vertelde dat ze zo nu en dan waardebonnen uitschrijven aan contractors die veilig werken hoog in het vaandel hebben staan. André en Henk hadden in overleg met elkaar en met de opdrachtgever gekozen voor een veilige manier van werken. Dit was de medewerker van INEOS tijdens zijn observatieronde niet onopgemerkt gebleven. TMS medewerker lopen immers “in de picture” met een groot aantal collega’s on site en doen vaak hoog risico werkzaamheden.

Zo hadden André en Henk de LMRA ingevuld, waren er olie opvangbakken en absorptie doeken geplaatst om “spils” tegen te gaan. Vanwege de barre weersomstandigheden zoals sneeuw en ijzel, hadden André en Henk zeilen gespannen om sneeuw en water tegen te houden en op deze manier te voorkomen dat er water met olie zou kunnen vermengen.

Henk: “We vonden het erg positief dat gezien werd dat we goed nagedacht hadden alvorens te starten met onze werkzaamheden. Daarnaast is het fijn om een schouderklopje te krijgen van de opdrachtgever. We proberen altijd zo goed mogelijk de risico’s in beeld te hebben en dan de juiste maatregelen te nemen om zo veilig mogelijk te kunnen werken”. André voegt daar nog aan toe: “We spreken elkaar ook aan als we vinden dat de werkzaamheden op een andere manier veiliger gedaan kunnen worden, alleen op deze manier houdt je elkaar scherp!”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.