Hoge kwaliteitsborging

6 oktober 2016

Hoge kwaliteitsborging leidt tot herkwalificatie TMS.

TMS is geautoriseerd om veiligheidskleppen op stoomtoestellen zelf  te testen zonder tussenkomst van een Notified Body (Ministerieel Besluit, afwijking V.4.064 van 25/05/1992).

Volgens het ministerieel besluit afwijking V.4.064 van 25/05/1992  , heeft Vinçotte een positief advies gegeven aan TMS Industrial Services. Deze erkenning kan alleen worden verkregen als het bedrijf een hoge kwaliteitsborging kan voorleggen.

In opdracht van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg heeft Vinçotte, een Belgische geaccrediteerde inspectie- en certificatie-instelling, de ventielenwerkplaats te Zwijndrecht gecontroleerd als gespecialiseerde dienst voor het afstellen van veiligheidskleppen voor het gebruik op stoomtoestellen. In de praktijk betekent dit dat TMS Industrial Services geen beroep meer moet doen op een erkend organisme voor een inspectie op veiligheidskleppen, gebruikt op stoomtoestellen.

TMS is bij wet geautoriseerd om de inspectie en afstelling zelf uit te voeren. De autorisatie is vastgelegd in het ministerieel besluit van 11 april 2013 TWW/PR/12/4426.

Een bedrijf kan deze erkenning slechts bekomen, als het bedrijf een zo hoge kwaliteitsborging kan voorleggen.

Niets aan het toeval overlaten!

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.