EN1090 – Tienen

14 januari 2016

De ene succesvolle audit na de andere!

Succesvolle EN 1090 audit van de TMS werkplaatsen in Tienen.

TMS Tienen  haalde vorig jaar reeds het FPC (Fabrication Production Control) certificaat op basis van EN 1090. Nu heeft TMS Tienen de EN 1090 opvolgingsaudit met glans doorstaan. De externe audit heeft geen enkele non-conformiteit opgeleverd !

Sedert 1 juli 2014 dienen alle ondernemingen die onderdelen bewerken van een dragende staalconstructie, te beschikken over een FPC (Fabrication Production Control) certificaat op basis van EN 1090. Het gaat om componenten die in de bouw gebruikt worden als draagstructuur, zoals bijvoorbeeld metalen spanten voor dakconstructies, bordessen, alle mogelijke profielen en beplatingen, enz…

De CE-verplichting is een onderdeel van de nieuwe Europese bouwproductenverordening 305/2011. De concrete voorwaarden waaraan fabrikanten moeten voldoen om de CE-markering aan te mogen brengen, zijn terug te vinden in de geharmoniseerde norm EN 1090, die enkele jaren geleden gepubliceerd werd. TMS heeft een fabrieksproductiebeheersysteem (FPC) opgezet die moet garanderen dat de processen onder controle zijn.

TMS Industrial Services streeft naar het leveren van de optimale kwaliteit. Het behalen van dit certificaat ligt in lijn met deze doelstelling. TMS bewijst hiermee wederom dat we:

Niets aan het toeval overlaten!

Klik hier voor het certificaat

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.