Aflevering van reusachtig piping project in de Antwerpse haven

11 december 2012

Een aantal weken geleden was het dan zover: de oplevering van het grootste project van 2012 voor TMS Industrial Services. TMS heeft al het leidingwerk aangelegd voor een nieuwe Sea-tank terminal Kaai 510 binnen in de Antwerpse haven, waar zo’n 40 opslagtanks zijn gebouwd. 

Sinds 2010 is er aan de aanbouw van dit project gewerkt, wat zal dienen voor de op- en overslag en het blenden van aardolieproducten. Het tankenpark heeft een totaal capaciteit van 900.000 m³ voor stookolie, gasolie, jet/benzine en biobrandstoffen.

TMS Industrial Services, al jarenlang marktleider in Vlaanderen wat betreft technisch onderhoud, piping en montagewerken, heeft hiervoor de gehele uitvoering van het leidingwerk op zich genomen. Ruim honderd medewerkers van TMS werkten sinds april 2011 mee aan dit project. In totaal werd er zo’n 120 kilometer aan leidingwerk gemaakt. 

Er is al een jarenlange samenwerking tussen Sea Invest en de business unit manager Christian Jacquy van TMS Industrial Services. TMS is ook actief betrokken geweest bij de installatie van de tankopslag operators in Rouen, Gent, Bordeaux en op vier verschillende plaatsen in Antwerpen. Deze tanks liggen allen gelegen aan de zeehavens in België en Frankrijk.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.