VOLG ONS LinkedIn Link Facebook Link volg TMS op Instagram Twitter Link Youtube Link

Piping Cargill

Samira studeert Human resource management en was gedurende een jaar stagiaire

Samira el Marajie is 23 jaar, studeert Human resource management aan Avans hogeschool en is sinds februari 2018 aan de slag als stagiaire bij de TMS afdeling in Moerdijk. “Ik ben hier begonnen in februari 2018 en 25 januari 2019 is mijn laatste dag, ik ga het hier ontzettend missen. Tijdens deze stage heb ik mij mogen ontwikkelen in verschillende HR taken als instroom, doorstroom en uitstroom. Ik heb sollicitatiegesprekken gevoerd en advies kunnen geven over kandidaten die ik heb gesproken. Ik heb veel gesprekken mogen bijwonen omtrent de doorstroom van medewerkers, met name Pop gesprekken. Daarnaast heb ik operationeel meegewerkt aan het opstellen van arbeidsovereenkomsten, correspondentie etc. Samen met Vanessa, salarisadministrateur, heb ik een digitaliseringsproject opgestart. Ik heb ervoor gekozen om bij TMS mee te lopen omdat ik tijdens het kennismakingsgesprek een goed gevoel kreeg bij collega’s, de sfeer en de werkzaamheden natuurlijk.”

Onder de hoede van HR manager Wim Schipper heeft Samira zich mogen verdiepen in verschillende HR taken: “ Mijn begeleider en tevens HR manager Wim Schipper is een ervaren expert op het gebied van HR. Ondanks zijn drukke agenda, nam hij tijd om mij het een en ander uit te leggen, ook als het niets met HR te maken had! Het meest opmerkelijke wat ik heb geleerd over de sector waarin TMS opereert is dat het super divers en uitdagend is.”

‘Flexibiliteit’ en ‘Niets aan het toeval overlaten!’ staan hoog in het vaandel geschreven bij TMS Industrial Services, en ook een stagiair moet uiteraard mee volgen in deze visie. “TMS is heel flexibel en daar dien je goed in mee te kunnen draaien, ook als HR. Er valt nog veel te doen en te leren en ik vind het jammer dat ik weer moet gaan, maar ik draag het stokje over aan een leuke medestudent van het 2e jaar, want ik laat niets over aan het toeval!”