VOLG ONS LinkedIn Link Facebook Link volg TMS op Instagram Twitter Link

Piping Cargill

Anita Geelhoedt: "Ik doe eigenlijk net zo hard mee met de mannen"

30 oktober 2013

Een vrouwelijke lasser, dat zien we natuurlijk niet zo vaak in dit vak. Maar dat Anita Geeldhoedt zich goed staande kan houden in deze mannenwereld, heeft ze na 22 jaar trouwe dienst bij TMS Terneuzen toch wel bewezen.

Anita Geelhoedt volgde haar zussen naar de huishoudsschool, maar kwam er al snel achter dat het niets voor haar was. “Ik wilde iets met mijn handen doen, maar wist toen nog niet precies wat. Ik ben toen een tijdje gaan werken in een winkel in het dorp, maar na een tijdje had ik het daar ook wel gezien.” Iets later schreef ze zich in bij het arbeidsbureau en kwam het idee bij haar op om lasser te worden. “Vraag me niet hoe en waarom, maar ineens was ik er stellig van overtuigd om lasser te worden. Bij het arbeidsbureau vroeg ik informatie op over de mogelijkheden voor omscholing tot lasser. Hier moest ik allerlei testen afleggen om te kijken of ik wel geschikt was, want ja, je bent toch een vrouw. Dit verliep allemaal goed. Hierna ben ik naar het Centrum Vakopleiding Terneuzen gegaan en heb ik me gespecialiseerd tot lasser.“

En tot op het heden heeft ze geen spijt gehad van deze beslissing. “Ik ga nog steeds met veel plezier naar mijn werk. Bij TMS is de sfeer heel relaxed. Als er iets af moet, dan zorgen we er met z’n allen voor dat het afkomt. Soms moet je dan misschien een stapje bijzetten, maar dat doe je dan uit jezelf, niet vanuit hogerhand. Het leuke is ook dat je hier gewoon bij de directeuren binnen kunt stappen om iets te vragen, dat is natuurlijk best bijzonder.”

Geelhoedt heeft er totaal geen problemen mee om met mannen te werken. “Er zijn meer mannen die problemen hebben met het feit dat ik een vrouw ben dan andersom, maar dat is hun probleem. Ik doe eigenlijk net zo hard mee met de mannen. Als ik met een stel vriendinnen op pad ga, dan is het echt vrouwenpraat. Daar heb ik soms best moeite mee. Dan denk ik echt: ‘waar maak je je druk om?’ Dan merk je toch wel dat je anders gewend bent.“, aldus Anita.