VOLG ONS LinkedIn Link Facebook Link volg TMS op Instagram Twitter Link

Piping Cargill

Siegfried Palfliet (38), Branch Manager van B4,over het pipingproject op Henkel

3 mei 2014

Siegfried Palfliet (38), Branch Manager van B4, is verantwoordelijk voor het pipingproject RUBENS A14-B14 op Henkel. Einde 2013 werd er van start gegaan met de eerste TIE-IN fase.

Henkel
Op de productiesite van Henkel te Drogenbos (Brussel) worden er allerlei bestanddelen en producten verwerkt van kleefstoffen, wasproducten, enz. TMS is daar sinds december 2013 gestart met het pipingproject RUBENS A14-B14.
Siegfried Palfliet: “Mede omdat wij een van de weinige firma’s waren die de werken konden uitvoeren binnen de verlofperiode, mocht TMS IS alvast met de eerste TIE-IN fase beginnen. Die TIE-IN fase werd in 2013 binnen de voorziene planning succesvol opgeleverd.  Aansluitend zijn we begin 2014 gestart met de prefab van de spoolstukken in onze atelier in Tienen.  In februari werd er gestart met inbouw van deze spoolstukken op de site en ronden we momenteel deze fase af. Het vertrouwen van Henkel is er en binnenkort kunnen we aan de laatste 3e fase beginnen. Tot een paar weken geleden zaten we hier nog met 12 fitters en/of lassers en momenteel nog met vier. Binnenkort, bij de start van de laatste fase, zal de bezetting weer toenemen.”

Werkzaamheden
Siegfried over de werkzaamheden die we uitgevoerd hebben op de site: “Aan de hand van de isometrie tekeningen van de klant werden de spoolstukken voorbereid en geprefabt in onze atelier in Tienen.  Vervolgens werd alles getransporteerd naar de site op Henkel. Onder de deskundige dagdagelijkse leiding van onze brigadier Jean-Luc Van de Berg, installeerden we diverse equipment zoals tanken, pompen, warmtewisselaars, filters, etc. en werd ook het leidingwerk samen met alle bijhorende appendages geplaatst en aangesloten. Daar er heel wat wijzigingen waren door aangepaste routing t.o.v. de oorspronkelijke tekeningen en het laattijdig leveren van aanzienlijk wat appendages, hebben we toch wat aanpassingswerken moeten uitvoeren wat leidde tot  enkele weken vertraging in de planning.” 

Over Siegfried
Siegfried werkt nu twee jaar en vier maanden bij TMS. “Ik ben afgestudeerd in elektromechanica en heb na mijn studie ongeveer tien jaar gewerkt bij HMZ Packaging, een metaalconstructiebedrijf in Sint-Truiden gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van verpakkingen t.b.v. automotive onderdelen. Daar heb ik de eerste jaren gewerkt als CAD-tekenaar en later als projectverantwoordelijke. Dat bedrijf is in mei 2009 door de crisis in de automobiele sector failliet gegaan. Van juni 2009 tot 2011 heb ik gewerkt bij GEVA WERKEN in Houthalen-Helchteren, een metaalverwerkend bedrijf actief in machinebouw en piping. Een oud-collega van HMZ, Benny Vanderhoeft belde mij in 2011 op dat er een vacature was bij TMS in Tienen. Van het een kwam het ander en zo ben ik hier dus begonnen. Het werk bij TMS bevalt me goed en de collega’s zijn super. Ik hou me bezig met de personeels- en projectplanning van alle sites die vallen onder TMS Tienen, ik behandel prijsaanvragen en offertes, doe evaluaties en sollicitatiegesprekken, werk projecten uit. Kortom een veelzijdige en boeiende job.”