VOLG ONS LinkedIn Link Facebook Link volg TMS op Instagram Twitter Link

Piping Cargill

“Mijn eigen werkzaamheden gingen ook gewoon door en daar is normaal eigenlijk al een werkdag mee gevuld.“

1 mei 2014

Björn Decerf (46) werkt als aankoop & coördinator magazijn en materieelbeheer op de vestiging in Zwijndrecht. Echter had hij er de afgelopen maanden een extra baan naast, aangezien hij zijn handen vol had aan de verbouwing van het kantoor.

Verbouwing in vier maanden
De beslissing om het kantoor te gaan verbouwen, kwam redelijk kortdag waardoor er snel geschakeld moest worden. “Samen met Stijn Vandeperre zijn we in juni 2013 begonnen met de eerste gesprekken en in januari 2014 moesten we al in het nieuwe kantoor zitten. Het moest allemaal redelijk snel gebeuren, dus we hebben niet de tijd genomen om zelf partijen te gaan zoeken. We hebben gewoon een totaal aannemer gekozen. Hierdoor zijn de lijnen kort en heb je maar een contactpersoon. Dat werkt wel zo fijn.”

Start
Het nieuwe kantoor is boven de werkplaats gebouwd waar vroeger het magazijn zat. “We zijn begonnen met het magazijn leeg te maken en alles naar beneden te verhuizen. Het waren heel veel spullen, dus er moest een hoop in containers worden geplaatst. Daarna kon de aannemer beginnen met de bouwwerken: plafonds werden gespoten, vloerverwarming en elektriciteit werden aangelegd, isolatie en de wanden werden geplaatst, enz. Ook hebben onze eigen mensen meegewerkt aan de verbouwing.

Verloop
Björn is erg tevreden over het resultaat en het verloop van de verbouwing. “In nog geen vier maanden tijd is er zoveel werk verzet. Ik had vooraf ook meer chaos verwacht met de verhuis, maar het is eigenlijk heel vlot en goed verlopen. En binnen een zeer korte tijd  gerealiseerd ook nog.”

Wennen
Aan het begin moest Björn wel wennen aan zijn nieuwe plek. “Ik moest vooral wennen aan de open ruimte aan het begin. Ik heb natuurlijk 12 jaar alleen op een kantoortje gezeten. Nu wordt je vaker gestoord, maar de interactie is wel beter en korter. “

Rust pakken
Het was een behoorlijke klus. “Ondanks dat er een aannemer bij betrokken was, kost het toch veel tijd. Je bent de tussenpersoon voor vragen en antwoorden. Plus mijn eigen werkzaamheden gingen ook gewoon en daar is normaal eigenlijk al een werkdag mee gevuld. Ik ben dus wel blij dat het erop zit. Het is alleen niet zo dat ik na de verbouwing echt mijn rust kon pakken, want er komen nog veel dingen achteraan. En juist omdat er dan geen aannemer meer is, moet je het nu alleen oppakken. Een van de dingen waar we nog mee bezig zijn is het renoveren van het sanitair. De douches boven gaan weg om hier een economaat en archief te maken. Ze zijn nu nieuwe toiletten en douches aan het bouwen. En zo zijn er nog een aantal andere dingen die geregeld moeten worden: beveiliging, sloten, zonnewering, airco, enz. Pas over een paar weken zal ik echt mijn rust kunnen pakken.”